Höst hos Hindens Eko

Slut på semestern

Äntligen är semestern över…eller? Själv tycker jag att det är lite skönt att komma tillbaka till rutinerna igen, men känner mig ganska ensam om det. När löven börjar bli gula och kvällarna och nätterna blir kallare så är det lätt att känna vemodet smyga sig på. Då påminner jag mig om att det är skördetider. Tomatplantornas grenar hänger tunga under tyngden av rader med klarröda tomater, paprikorna jobbar febrilt på att bli röda. Rödbetorna trängs i sina rader. Lökens blast börja krokna. Vad är egentligen godare än att äta sin eget odlade mat? Det ger så mycket glädje så här när sommaren känns långt förbi.

Skördetider

Apropå skördetider, är jag stolt över att berätta att jag skall vara med på marknaden Jordens Mat vid Gunnebo Slott och Trädgårdar den 9-10/9. Det är en härlig skördemarknad med fokus på ekologiskt och hållbart. Där kommer jag representera Hindens Eko och sälja produkter ur vårt sortiment. Jag har även fått chansen att få presentera några av våra produkter på scenen. Extra kul är det att bloggaren Farbror Grön (Johannes Wätterbäck) också kommer att vara där. Han har tillsammans med Sara Bäckmo (Skillnadens Trädgård) gett mig så mycket inspiration och mod då jag har lyssnat på deras podcast “Två odlare emellan”. Kan verkligen tipsa om den! Det har varit mitt semesternöje i sommar!

Kolla in vilka andra utställare som kommer att vara på Jordens Mat genom att klicka här. Det vore jättekul om ni kom och hälsade på mig! Hoppas vi ses. Gunnebo Slott och Trädgårdar är verkligen värt ett besök. Så vacker miljö!

Ny produktserie

Nu har Hindens Eko blivit stolt återförsäljare av produkter från Malin i Ratan. Malin i Ratan tillverkar framför allt ekologiska handgjorda tvålar och ligger i den kulturhistoriska byn Ratan i Västerbottens kustland. Deras filosofi går så bra hand i hand med Hindens Ekos. De använder bara ekologiskt certifierade råvaror. De använder enbart vegetabiliska oljor och fetter (absolut ingen palmolja) vilket gör att alla tvålarna är veganska. Tvålarna fyller många funktioner och kan ersätta både duschkräm, schampo och ansiktsrengöring. Tänk att ha alla produkter i en, utan behov av en förpackning! Är det inte fantastiskt! För att hitta rätt bland de olika tvålarna så finns en tvålguide där man kan se vad som passar respektive hår och hudtyp. Självklart har vi även tagit in hennes Tvätt-städ-disk-tvål som är en fantastisk multi-tvål med stort användningsområde. Kolla in produkterna här: