Invigning med trädgårdsmingel

Ber till vädergudarna

Hela veckan hade jag titta på olika väder-appar och jämfört. Regn, blåst, uppehåll, sol, regn osv. Så där fortsatte det. Jag blev inte lugnare. Lördagens officiella invigning av Hindens Eko kom närmare och närmare. Det blåste så in i tusan hela veckan så det var inte snack om att våga spänna upp tältduken på det gigantiska partytältet i förväg. Då fanns risken att det skulle blåsa sönder. På fredag kväll såg väderprognosen för morgondagen plötsligt väldigt lovande ut. Uppehåll och inslag av sol! Yay!! Dock hade inte vinden stillat sig.

Piff med mossa

Som en skänk från ovan kom Ann från blomsterbutiken Fröjd och Fägring här i Hindås och hjälpte mig med dekorationerna inför lördagen. Jag hade bett henne att fixa lite snyggt att ha på borden till invigningen. Dock inte snittblommor. Tänk skog, miljövänligt och webb-sidans färger sa jag till henne. Trots att hon hela veckan legat i influensa dök hon upp, glad som vanligt, på fredag kväll med en hel bagagelucka full med vedträn i olika storlekar. Jag visste varför jag valde Ann, hon hade hittat precis rätt känsla med dekorationerna. Vips så hade hon lagt lite mossa, kottar och vedträn här och där, och det såg fantastiskt ut. Hade jag själv gjort det hade det nog bara blivit en hög med “bös” (som man säger där jag kommer ifrån). Hon bara “piffar” lite och så ser allt perfekt ut! Tack Ann, du ger Hindåsborna en grön guldkant på tillvaron ;).

Solen strålar

Lördag morgon, himlen är blå! En väldig lättnad infinner sig hos mig, dock försvann inte stressen över allt som skulle fixas innan gästerna skulle börja strömma in. Upp med tältet, fixa snittar, göra prislistor, sätta prislappar, andas, fixa goodie-bags. Hur har jag tänkt hinna det här egentligen?! Prick klockan 13.00 dök den första gästen upp med ett stort knippe mynta i näven. Mumma! Närodlat och ekologiskt från grannar är väl det finaste man kan få. Tack Pia! Jag hann knappt säga hej innan nästa gäng kom och så höll det på. Fantastisk god stämning i trädgården med folk som minglade överallt och barn som sprang runt och åt upp alla mina jordgubbar (bra att de uppskattas av någon annan än sniglar och kråkor ;)). Min plan att mingla runt bland folk, vara lite så där härligt avslappnad och bara glida sket sig rätt snabbt. Lyxproblem nummer 1, jag blev fast i kassan! Trodde väl ingen skulle handla, men där hade jag fel. I 3 h stod jag och tog betalt. Trevligt, men hann tyvärr inte prata så mycket med alla trevliga människor som tagit sig dit. Är så tacksam för alla glada tillrop och stöttning som jag har fått. Det får bli ett trädgårdsparty varje år! Är också så lycklig över alla som gjorde hållbara val den dagen och köpte miljövänliga produkter. Tillsammans så räddade vi världen lite 😉 (många bäckar små…).

Tack till alla som kom!

Semester

Nu är det semester för många runt om i landet. Än så länge tycker jag sommaren har varit bra. Insåg dock att mina krav på sommar har ändrats sedan jag började odla. För bara ett år sedan ville jag gärna ha lite ihållande värmebölja och lite ösregn då och då. Nu vill jag gärna inte ha för varmt och regnet får gärna falla sisådär var 3:e dag, lite försiktigt,  så att regntunnan fylls långsamt. Allt detta är ju förstås för att jag nu har plantor att tänka på. Mitt nyvunna odlingsintresse är lite chockerande för mig själv. Nästan lika chockerande som känslan att få barn. Vilken kärlek man kan känna för ett barn, som man inte kunde föreställa sig innan. Ungefär så känner jag för mina plantor. När jag skördade min första gurkan höll jag den så försiktig som ett nyfött spädbarn som man tror skall gå sönder. Doften var lika god som doften av bäbis. Ok, nu protesterar nog många, men jag försöker bara beskriva att jag har starka känslor för odling. Kanske är det just att man går tillbaka till det grundläggande i livet när man odlar. Förr odlade man för för att överleva. Man vårdade sina plantor, för det handlade om överlevnad. Samma grundläggande känslor har jag inför mitt barn, man vårdar det för att det skall överleva. Kanske inte är så långt från varandra ändå de där känslorna. Nu har jag flummat iväg som vanligt, men det bjuder jag på.

Missa inte REA på ekologiska fröer. 50 % så långt lagret räcker. Varför inte köpa på sig inför nästa säsong. Bäst före-datum på påsarna är inte förrän september 2019, så man har god tid på sig. Grobarheten är också fantastisk på dessa fröer så man kan nog så dem mycket längre än så, fast bara några fler. Ange koden: “FRÖER50” i kassan så dras rabatten av automatiskt.

Jag har också gjort en ny kategori produkter på sidan som heter SEMESTERPRYLAR, där hittar du sådant som kan vara bra att ha under semester. Så som att vattningen sköts automatiskt med solcellsdrivet bevattningssystem. Där finns även ekologisk sollotion som inte skadar marint liv. Tummen upp för det säger marinbiologen. Kolla in semesterprylarna genom att trycka här.

Slutligen kommer här ett litet bildspel från invigningen den 1 juli. Alla bilder är tagna av Lina Alfredsson. Tack Lina! ©alfredssonannalina@gmail.com.

Ha en skön sommar kära läsare!

/Frida 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.