Isen är bruten!

Veckan går mot sitt slut. Jag har hunnit fylla ett år närmare 40, fått lite mer åldersnoja, varit på en inspirerande föreläsning och blivit täckt av snö. Det sammanfattar väl veckan ganska bra.

När man äntligen börjat få lite vårkänslor, börjat fundera på vad man skall sätta för frön, letat efter krokuslökar i rabatterna, så slår den till! Vintern alltså, blev lite chockad när jag en morgon vaknade och såg att vi fått massa snö under natten. Tydligen har min hemstad Tidaholm slagit rekord med stora snömängder, men i Hindås fick vi nöja oss med 5 centimeter. Där försvann vårkänslan! Det har dock inte hindrat mig från att tänka på trädgårdsprodukter att ta in till butiken. Har i dagarna slutit avtal med en stor leverantör av trädgårdsprodukter som har gått med på att skicka större föremål direkt från sig till mina kunder. Det kallas drop-shipping för er som gillar termer (det gör jag). Detta underlättar enormt för en nystartad företagare som mig. Jag slipper lagerhålla stora produkter som jag ej vet om någon kommer att köpa. Det blir mindre risk, men så klart också mindre vinst. Vinsten för mig blir att kunna erbjuda mina kunder ett större utbud av produkter. Så småningom kommer jag stolt att kunna presentera ett mycket större produktgalleri av trädgårdsprodukter mot vad som finns i nuläget på Hindens Eko. Exempel på produkter är spadar, grepar, solcellsdrivna bevattningssystem, odlingssäckar och bokashikompost. Spännande! Ta en titt på bilderna nedan för att få en liten tjuvtitt på det som komma skall.

Än mer spännande är ett kommande projekt som ni kommer att få ta del av. Jag har “teamat” ihop mig med en blivande trädgårdsmästare ( YAY! ) som kommer att bistå mig med kunskap och glada tillrop. Jag vill att hon skall få presentera sig själv, så jag får hålla er lite på halster. Hon är dessutom jätteduktig på att fota! Så allt kommer att dokumenteras med bilder och filmsnuttar. Vår plan (om allt går som planerat) är att starta en liten “odlingsskola, light”. Vi kommer att börja från scratch med förkultivering inomhus, sedan när tiden är inne planterar vi ut i pallkragar och förhoppningsvis skördar vi på slutet av sommaren (om vi lyckas ;)). Ni kommer att få tips om hur våra produkter kan användas på bästa sätt och när det är dags att så olika fröer osv. Jag är så sugen på att köra igång, NU! Mer information om projektet kommer så snart vi har styrt upp allt.

I veckan var det ju internationella kvinnodagen. Mycket snack om starka kvinnor den dagen. Kan bli lite trött på allt snack om “starka” kvinnor. Vad innebär det egentligen att vara stark? Själv känner jag mig ofta svag, jag tvivlar på min förmåga, ifrågasätter mina egna beslut osv. Sen kommer dagar då jag känner att jag har lösningar på allt. Jag är dock stolt över att jag har valt att ta ansvar för mitt eget välmående. Genom att starta detta företag har jag gjort något jag sagt till mig själv att aldrig göra, att starta eget. När jag blev diagnostiserad med utmattningssyndrom för igår precis ett år sedan (tiden går) insåg jag att alla mina goda egenskaper, såsom ambitiös, känslomässigt engagerad och driven hade lett mig in i väggen. Började tvivla på vad jag var bra på egentligen och vad jag skulle kunna bidra med på mitt arbete. Hur mycket skulle jag behöva anpassa mig för att passa in på en arbetsplats egentligen, när jag kände innerst inne att mina egenskaper kunde vara mycket värda om jag bara använde dem på rätt sätt. Det var då jag kom på att jag skulle bli min egen chef! Jag ångrar inte detta beslutet idag. Men det är en vild chansning. Varför ska just jag lyckas med att driva en webshop, det finns ju tusentals?! Jo, jag ska lyckas genom att var mig själv. Inte göra mig till. Vara stark, Vara svag. Vara allvarlig. Vara rolig, och vara alldeles alldeles…underbar ;-).

En kvinna som inspirerade mig mycket i veckan var Sofia Appelgren som var föredragshållare på Företagsamma Kvinnor i Härrydas årsmöte igår, torsdag. En härlig grupp av företagande kvinnor i olika åldrar lyssnade när Sofia berättade om sin otroliga resa från att ha drivit en salladsbar som av facket blev försatt i blockad (lång men intressant historia). Hennes motgång har hon nu vänt till något fantastiskt. Hon driver nu en organisation som heter “Mitt liv” vilket är ett “socialt företag som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald” (citat från deras hemsida). Sofia brinner för allas lika värde, att alla skall få samma möjligheter till att skaffa jobb, även om man är ny i ett land. Genom mentorskap får unga invandrare chans att få en fot in på arbetsmarknaden. Om du är företagare och vill hjälpa till att göra ett mindre segregerat Sverige tycker jag att du skall kontakta Sofia för att få reda på mer. Läs mer om organisationen på www.mittliv.com.

Nu har jag skrivit tillräckligt. Håll utkik efter nya trädgårdsprodukter framöver, och häng med på vårt nya projekt. Spännande tider väntar. Idag fick jag faktiskt vårkänslor. Satt hemma hos en kär granne på deras balkong i solen och drack kaffe och åt wienerbröd medan våra söner lekte tillsamman. Sådana dagar värdesätter jag mycket!

Over and out! Trevligt helg /Frida

9 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.